Livet med en pevis

Det här med sömn

Alltså…jag tror att sömn är något som de allra flesta småbarnsföräldrar tänker på. Antagligen så tänker man på det dagligen eftersom man troligtvis känner att man får alldeles för lite av det! Jag menar, Tyr har för det mesta varit riktig generös med sömnen men trots det känner jag alltid att jag får för lite. Det beror väl på att jag är en sån som behöver nio timmars sömn eller mer per natt för att må bra. Visst, om jag gick och lade mig när Tyr ska sova då skulle jag ju få typ 11 timmars sömn, men eftersom Tyr går och lägger sig halv sju så skulle det innebära att jag typ aldrig träffade min man, och det är ju inte hållbart!

Hur som helst! Just nu är Tyr inne i en ”sova hela natten och riktigt länge på morgonen”-period. Det innebär alltså att han somnar vid sju och vaknar efter sex! Ibland vaknar han till på natten och då får han komma upp till oss och sova vidare. Den här lugna perioden började med ett kaos i slutet på sommaren. Han vaknade mitt i natten och kunde skrika i timmar i sträck. Detta resulterade i att vi lät honom sova i vår säng hela nätterna i några veckor (över förskolestarten osv.). Eftersom jag får mer och mer ont, och blir större och större, så var ju inte detta hållbart i längden. Vi bestämde oss därför för att ta in hans säng i vårt sovrum och låta honom sova där. Egen säng men ändå nära (det är riktigt trångt, vi kommer inte in i våra garderober). Jag kan säga att det har varit riktigt värt! Sedan september har vi kanske haft 1-2 nätter där han varit vaken längre perioder (mer än 30 min) så vi har med andra ord sovit riktigt bra den senaste månaden. Dessutom har han typ den senaste veckan blivit en riktig morgonmysare. Om han vaknar vid halv sju så kan han lätt komma upp till mig i storsängen och ligga där och mysa sig i en timme, helt nöjd och belåten. Hur mysigt är inte det liksom!?

Tyr och mamma morgonmyser <3
Tyr och mamma morgonmyser <3

Inatt då; han vaknade till vid halv fem, jag skulle just gå på toa (gravidblåsa javisst!) när jag hörde honom vakna till. Det kom ett frågande ”mamma?” Och jag svarade ”vad är det älskling?”. Då tog han sin kudde och sträckte den mot mig. Han ville alltså helt enkelt komma upp till oss. Lilla gullunge. Jag flyttade över honom och gick sen på toa. Inom en halvtimme sov vi alla igen. Klockan åtta (!) vaknade vi alla av att Tyr råkade skalla C rätt rejält. Stackarn, men han blev snabbt glad igen efter lite gos och så var dagen igång! <3

Dagens frukost! Nomnom <3
Dagens frukost! Nomnom <3
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats